راهنمای جامع رشته گرافیک ؛ معرفی دروس و ابزار مورد نیاز یک گرافیست

راهنمای جامع رشته گرافیک ؛ معرفی دروس و ابزار مورد نیاز یک گرافیست

طراحی گرافیک اغلب همراه با بازاریابی و تبلیغات برای برندها و مشاغل مختلف استفاده می شود. هر زمان که یک لوگو، بروشور یا تبلیغ در شبکه های اجتماعی، توجه شما را به خود جلب کرد و باعث شد آنقدر مکث کنید تا ببینید طراحی برای چه موضوعی است؛ شاهد روش قدرتمند ارتباط بصری بوده اید که یک گرافیست توانسته از آن استفاده کند.

طراحی گرافیک یک مهارت و صنعت خلاقانه است که از تایپوگرافی و تصویرسازی برای انتقال یک ایده یا مفهوم به شکل ساده استفاده می شود. یک گرافیست مجموعه ای از اصول و تکنیک های طراحی را برای انتقال منحصر بفرد یک پیام خاص از طریق رسانه بصری استفاده می کند.

رشته گرافیک (تصویر 1)

طراحی گرافیک اغلب همراه با بازاریابی و تبلیغات برای برندها و مشاغل مختلف استفاده می شود. هر زمان که یک لوگو، بروشور یا تبلیغ در شبکه های اجتماعی، توجه شما را به خود جلب کرد و باعث شد آنقدر مکث کنید تا ببینید طراحی برای چه موضوعی است؛ شاهد روش قدرتمند ارتباط بصری بوده اید که یک گرافیست توانسته از آن استفاده کند.

با مطالعه این مطلب از دفترسایت لوازم تحریر دستک، به طور کامل با رشته گرافیک آشنا خواهید شد. ابزار مورد نیاز این رشته و دروس آن و همچنین نرم افزارهای مورد نیاز یک گرافیست به شما معرفی می شوند.

رشته گرافیک چیست؟

مزایا و معایب رشته گرافیک

طراحی گرافیک هنر برنامه ریزی و ایجاد محتوای بصری برای انتقال ایده ها و پیام ها است. گرافیک در عصر دیجیتال به هر کجا که نگاه کنید وجود دارد. این رشته با نام ارتباط تصویری نیز شناخته می شود و یک گرافیست اساساً در زمینه ارتباطات بصری مهارت دارد. آنها مفاهیم بصری را بیشتر از طریق نرم افزارهای گرافیکی زنده می کنند و از طریق ترکیب متن و تصویر به مخاطبین منتقل می کنند.

گرافیک یکی از راه های ارتباطی بین شرکت های تولید کننده با مخاطبین است. طراحی می تواند برای تبلیغ و فروش محصولات، انتقال پیام یا توسعه هویت برند مورد استفاده قرار گیرد. اگر چه برخی از طراحی‌ های گرافیکی دارای هدف تجاری هستند؛ اما یک گرافیست حرفه ای هنر و تجارت را با هم ترکیب می‌ کند و این فرآیند خلاقانه تا حدی با اهداف تجاری همراه است.

رشته گرافیک برای چه کسانی مناسب است؟

رشته گرافیک در دانشگاه

گرافیست ها معمولاً افراد هنری هستند که رشته گرافیک در هنرستان را تجربه کرده اند. آنها خلاق و اصیل هستند و در محیطی که امکان پرورش ایده و ابراز آن را فراهم می کند، به خوبی کار می کنند. آنها همچنین تمایل دارند که مبتکر باشند، به این معنی که آنها معمولاً رهبران کاملاً طبیعی هستند که در تأثیر گذاری و متقاعد کردن دیگران مهارت ویژه ای دارند. همچنین در انجام کارهای تیمی هم از مهارت بالایی برخور دارند و علاقه زیاد به استفاده از نرم افزارهای گرافیکی و هنری در کنار توانایی خلاقانه خود در زمینه طراحی را دارند.

انتخاب رشته گرافیک در دانشگاه می تواند به هماهنگی بیشتر بین این مهارتها کمک بسیاری نماید.

مزایا و معایب رشته گرافیک

از مزایا و معایب رشته گرافیک به صورت مختصر می توان به موارد زیر اشاره کرد.

رشته گرافیک (تصویر 2)

مزایا رشته گرافیک

-طراحی گرافیک مناسب جذابیت بصری موارد چاپی را افزایش میدهد و نتیجه نهایی کار را برای مخاطب جذاب مینماید.

-طراحی گرافیکی به انتقال پیام ها، اطلاعات و ایده ها به شیوه ای واضح و مختصر کمک میکند. همچنین طرح ها، تایپوگرافی و تصاویر اگر به خوبی طراحی شده باشند؛ پیام مورد نظر به راحتی به مخاطب منتقل می شود.

-طراحی گرافیکی با پیروی از دستورالعمل های هر برند و با استفاده از رنگ، فونت، تصاویر ثابت به تقویت و هویت یک نام تجاری کمک میکند.

-یک طراح گرافیک حرفه ای موجب تمایز و پیشرفت کار در میان سایر رقبا می شود. همچنین برای شرکت های طرف قرارداد موجب جذب مشتریان بیشتر خواهد شد.

معایب رشته گرافیک

-کارهای مربوط به رشته گرافیک، بسیار زمانبر است.

-ایجاد طرح های با کیفیت نیاز به ابزارهای گرافیکی پیشرفته ای دارد.

-بازار کار طراحان گرافیک بسیار رقابتی است و جلب مشتری و قرارداد با شرکت ها و تأییدیه کارهای چاپی بسیار دشوار است.

دروس رشته گرافیک در هنرستان

 دروس رشته گرافیک در هنرستان

زمان انتخاب رشته در مقطع نهم به دهم، شما می‌ توانید رشته گرافیک در هنرستان را انتخاب نمایید. شما باید علاوه بر علاقه، خلاقیت و مهارت کافی برای این رشته اسرار آمیز را داشته باشید. در این دوران حساس شما باید در کنار دروس پایه مانند تربیت دینی و اخلاقی، زبان و ادبیات فارسی، زبان خارجی، مطالعات اجتماعی، ریاضی، عربی و .... دروس تخصصی مربوط به این رشته را مطالعه کنید. دروس رشته گرافیک در هنرستان شامل کارگاه گرافیک، مبانی تصویر سازی، پایه و اصول صفحه آرایی، تاریخ هنر جهان و خط در گرافیک را است.

دروس رشته گرافیک در دانشگاه

باید به یاد داشته باشیم که افراد هنرجو در رشته گرافیک، گاهی اوقات به صورت ناپیوسته به ادامه تحصیل می پردازند. از این رو دروس در هر مقطع تحصیلی متفاوت است. لازم به ذکر است که اگر تمایل دارید تا مقاطع بالا در رشته گرافیک تحصیل کنید، باید اطلاعات کافی و دانش زیاد در مورد موضوعات مربوط به این رشته داشته باشید. بطور مثال به دروس رشته گرافیک در دانشگاه در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در ادامه اشاره شده است.

 دروس رشته گرافیک در دانشگاه

معرفی دروس اصلی رشته گرافیک در مقطع کاردانی

شناخت هنر گرافیک 1، هندسه نقوش سنتی، شناخت هنر گرافیک 2، ترسیمات هندسی، روش تحقیق، تجزیه و تحلیل آثار گرافیکی، ارتباطات و تبلیغات، چاپ ماشینی.

معرفی دروس اصلی رشته گرافیک در مقطع کارشناسی ناپیوسته:

کارگاه گرافیک رایانه 1، کارگاه چاپ دستی، کارگاه صفحه آرایی، کارگاه گرافیک رایانه 2، خواندن و درک مفاهیم زبان انگلیسی، چاپ دستی و ماشینی، بازاریابی و ارتباطات، کارگاه گرافیک رایانه 3، کارگاه گرافیک رایانه4.

معرفی نرم افزارهای رشته گرافیک

- فتوشاپ (Adobe Photoshop)

با این نرم افزار بی نظیر میتوانید به اصلاح تصاویر بپردازید. از ویژگی های این نرم افزار امکان لایه های باز، قلم موهای مختلف و به طور کلی ابزارهای بینظیر است که خروجی کار با کیفیت بالا را تضمین می نماید.

رشته گرافیک در هنرستان (فتوشاپ)

- ایلاستریتور (Adobe Illustrator)

یکی دیگر از برنامه های تکمیلی گرافیکی است که با آن می توانید طرح های دقیقو بسیار با کیفیتی را برای چاپ یا انتشار آنلاین خلق کنید. در رابط کاربری آن، شما به ابزارهای رنگی مختلف، سایه ‌ها، قلم موها و جلوه‌ های ویژه برای ایجاد پوستر، دعوت ‌نامه، طرح‌ های برند، طرح‌ های لباس، کارت‌ های تبریک، نامه‌ های تولد، اینفوگرافیک چشمگیر و هر چیز دیگری که می‌ توانید تصور کنید، دسترسی دارید.

رشته گرافیک در هنرستان (Illustrator)

- نرم افزار فیگما (Figma)

یک برنامه وب مشترک برای طراحی رابط است. هنگامی که همکاری در طراحی بسیار مهم است، Figma تبدیل به اهرمی یاری رسان برای شما می شود که تفاوت را خلق کند. این نرم افزار از مفهوم یک ابزار طراحی گرافیک رایج فراتر می رود. این یک محیط کار مشترک است که خلاقیت و کارایی را بالا می برد.

رشته گرافیک در هنرستان (Figma)

- نرم افزار Inkscape

آیا به برنامه طراحی گرافیک با فرمت وکتور علاقه دارید و به دنبال یک گزینه قدرتمند و رایگان هستید؟ Inkscape همان چیزی است که شما نیاز دارید. این ابزار منبع باز برای تصویر سازی و ویرایش قدرتمند را در اختیار شما قرار می دهد. رابط کاربری دوستانه آن مملو از ابزارهای طراحی گرافیکی با استفاده آسان است که آن را به گزینه ای ایده آل برای ایجاد گرافیک، لوگو و هنرهای عالی تبدیل می کند. اگر طراح یا هنرمند هستید؛ به شما اطمینان می دهیم که این برنامه همراه مورد اعتماد شما خواهد بود.

رشته گرافیک در هنرستان (Inkscape)

- نرم افزار گیمپ (Gimp)

ویرایشگرهای عکس گران قیمت را فراموش کنید. GIMP یک جایگزین رایگان است که به شما امکان می دهد عکس های خود را در سطح حرفه ای ویرایش کنید. این نرم افزار به شما امکان می دهد اندازه تصاویر خود را تغییر دهید، جلوه های ویژه اضافه کنید، رنگ ها را تغییر داده و تصاویر جدیدی خلق نمایید. اما این همه ماجرا نیست! GIMP همچنین به شما امکان می دهد با لایه ها کار کنید، بنابراین می توانید عناصر مختلفی را به تصویر خود اضافه کنید و سپس آنها را به صورت جداگانه ادغام و تغییر دهید. رابط کاربری دوستانه و آسان برای استفاده باعث می شود از همان اولین استفاده احساس یک متخصص را داشته باشید.

رشته گرافیک در هنرستان (Gimp)

- نرم افزار ClipStudio

اگر تصویرسازی و خلق ایده های جدید مورد علاقه شماست، Clip Studio فضای کاری ایده آل شماست. با قلم موهای واقع گرایانه و ابزارهای طراحی پیشرفته، این برنامه عالی به شما برای خلق هنر دیجیتال و خیره کردن همه کمک می کند. توجه نمایید این برنامه رایگان نیست!

رشته گرافیک در هنرستان (ClipStudio)

- نرم افزار کورل دراو (Corel Draw)

یک نرم افزار گرافیکی کامل، ایده آل برای طراحانی که بر روی تصاویر پیچیده کار می کنند. این نرم افزار برای پاسخگویی به طیف گسترده ای از نیازهای گرافیکی، از تصویرسازی گرفته تا خلق و اجرای لوگو، طراحی شده است. همراهی عالی برای طراحانی که بهترین ها را می خواهند.

رشته گرافیک در هنرستان (Corel Draw)

- نرم افزار وکتور (Vectr)

یک برنامه رایگان طراحی گرافیک است که می توان به صورت آنلاین و آفلاین از آن استفاده کرد. این ابزار به شما امکان می دهد به راحتی طرح مورد نظر خود را خلق کنید. شما می توانید با این برنامه تصاویر را ویرایش کنید، از اندازه ها، رنگ ها و سبک های مختلف استفاده کنید، متن را به یکی از طرح های خود اضافه کنید، با لایه ها کار کنید و پروژه های خود را به فرمت های دیگر تبدیل کنید.

رشته گرافیک در هنرستان (Vectr)

- نرم افزار Pixlr

اگر ویرایش عکس کار شماست، این برنامه را دوست خواهید داشت. این نرم افزار یک ویرایشگر عکس آنلاین است که به شما امکان می دهد کارهای مختلفی را با عکس های خود انجام دهید؛ مانند تغییر اندازه، برش، تنظیم روشنایی، اشباع و کنتراست رنگ، افزودن متن و جلوه ها و موارد دیگر. استفاده از آن آسان است و نیازی به دانلود نرم افزار اضافی نیست. همه چیز به صورت آنلاین انجام می شود.

رشته گرافیک در هنرستان (Pixlr)

- ایندیزاین (Adobe InDesign)

نرم افزاری برای صفحه آرایی مجلات، کتاب ها، بروشورها و انواع دیگر نشریات است. با InDesign، می توانید داستانی را که نوشته اید به یک کتاب واقعی تبدیل کنید. همچنین می توانید متن، عکس و نقاشی را در یک صفحه اضافه و سازماندهی کنید. می‌ توانید اندازه و سبک متن را تغییر دهید و فونت‌ های مختلفی اضافه کنید تا دوستانه و خوانا به نظر برسد. همچنین می توانید رنگ و اندازه تصاویر را متناسب با صفحه تنظیم کنید.

رشته گرافیک در هنرستان (InDesign)

- نرم افزار دیزاینر (Designer)

این برنامه به شما امکان می دهد محتوای خود را به کتاب الکترونیکی حرفه ای تبدیل کنید. با ویژگی هایی برای وارد کردن از وبلاگ ها و وب سایت ها، می توانید به راحتی پست های دیجیتال ایجاد کنید. این ابزار ارزشمندی برای نویسندگان، تولید کنندگان محتوا و کارآفرینانی است که می‌ خواهند محتوای خود را جذاب ارائه کنند.

ابزار مورد نیاز رشته گرافیک

 دروس رشته گرافیک در هنرستان (تصویر 1)

یک گرافیست چه وظایفی را بر عهده دارد؟

گرافیک شکلی از ارتباط است که از رنگ ها، تصاویر و حروف برای ایجاد محتوای بصری استفاده می کند. یعنی رسانه های چاپی و دیجیتال! طرح‌ های مؤثر اطلاعات را به گونه ‌ای به اشتراک می‌ گذارند که الهام ‌بخش و آگاه ‌کننده برای مخاطب باشد و آن را به عنصری حیاتی برای موفقیت هر کسب ‌و کار تبدیل می‌ کند.

وظایف گرافیست

یک گرافیست با استفاده از ابزارهای مختلف فناوری، تصاویر مفید، معنادار و کاربردی خلق می کند. کار تا حد زیادی به نیازهای مشتری یا شرکت بستگی دارد؛ اما مسئولیت های کلی طراح ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- توسعه آرشیو بصری برای حمایت از یک کمپین بازاریابی

- طراحی یک پوستر برای پست های رسانه های اجتماعی

- هویت سازی برند شرکت (لوگو، تایپوگرافی و پالت رنگ)

- ویرایش عکس

- رابط های کاربری در برنامه ها و وب سایت ها

- طراحی کتاب ها، مجلات، روزنامه ها و سایر نشریات

- ساخت تبلیغات و آگهی های بازرگانی

- طراحی بازی های ویدیویی

بازار کار رشته گرافیک و مهمترین مشاغل این رشته

رشته گرافیک (تصویر 4)

امروزه با توجه به رشد فناوری و کارهای اینترنتی، فارغ التحصیلان این رشته دارای بازار کار در سطوح گسترده ای هستند. وظایف و مسئولیت ها بسیار متنوع است و بسته به علاقه هر فرد می تواند بسیار متفاوت باشد. امروزه گرافیست ها اغلب در موارد زیر فعالیت می کنند.

- طراحی وب سایت

طراحی وب سایت شامل برنامه ریزی و ساختن ظاهر، چیدمان عناصر تصویری و متنی یک وب سایت است و بر جنبه های بصری یک وب سایت و تأثیر آن بر کاربر تمرکز دارد. طراحان وب سایت انواع عناصر بصری مانند متن، عکس، ویدئو و رنگ را برای ایجاد صفحات جذاب و کاربر پسند ترکیب می کنند. طراحی وب سایت همچنین ارتباط نزدیکی با مفاهیم UX و UI دارد.

- آژانس های تبلیغاتی و بازاریابی

طراحی در این آژانس ها با تمرکز برای فروش محصولات یا خدمات انجام می شود. این ممکن است شامل تبلیغات چاپی مانند پوسترها، بیلبوردها، آگهی‌ ها، کاتالوگ ‌ها و بسته‌بندی‌ ها یا تبلیغات دیجیتالی مانند تبلیغات تلویزیونی یا پست‌های رسانه ‌های اجتماعی باشد.

اگر گرافیست ها در این زمینه کار کنند، زمان زیادی را صرف ایجاد دارایی برای استراتژی ها و کمپین های بازاریابی می کنند. آنها ایده ها را توسعه می دهند، در مورد عادت های مصرف کننده تحقیق می کنند و طرح هایی خلق می کنند که با مخاطبان هدف به راحتی ارتباط برقرار نمایند. این نوع طراحی شامل دانش قوی در مورد نحوه فروش یک محصول و نحوه جذب مصرف کنندگان است.

- طراحی هویت بصری

طراحی هویت بصری بر عناصر بصری یک برند تمرکز دارد. هدف آن خلق شخصیت و هویت برای یک برند از طریق تصاویر، اشکال و رنگ‌ ها است. گرافیست ها با طراحی لوگو، تایپوگرافی، رنگ و ... مجموعه ای از تصاویر را خلق می کنند که نشان دهنده یک نام تجاری خاص است. آنها همچنین دستورالعمل های بصری برند را برای اطمینان از ثبات برند در همه موارد استفاده می کنند.

- انتشارات

گرافیست ها در این زمینه با کتاب ها، روزنامه ها، مجلات و کاتالوگ ها سر و کار دارند. آنها باید مدیریت رنگ، اصول چاپ و صفحه آرایی را بدانند.

- موشن گرافیک

موشن گرافیک یک حوزه تخصصی جدید در صنعت طراحی است. اما به سرعت در حال رشد است و تقاضا برای طراحان موشن گرافیک در حال افزایش است. در سطح پایه، این نوع طراحی شامل هر گونه عنصر بصری در حرکت است که می‌ تواند شامل انیمیشن‌ ها، بازی ‌های ویدیویی و ... باشد.

- گرافیک محیطی

گرافیک محیطی یک فعالیت چند رشته ای است که ترکیبی از گرافیک، معماری، طراحی داخلی و بیرونی و طراحی صنعتی است. این نوع طراحی افراد را به مکان ها متصل می کند. به طور معمول، این طراحان پیشینه ای در دانش گرافیک و معماری خواهند داشت. آنها باید با مفاهیم طراحی صنعتی و نقشه های معماری آشنا باشند. آنها ممکن است روی پروژه ‌هایی مانند ناوبری حمل ‌و نقل عمومی، فضای داخلی فروشگاه‌ های خرده ‌فروشی، علامت‌ گذاری تابلوهای فضای شهری فعالیت کنند.

کلام آخر

رشته گرافیک یک زمینه رقابتی و بسیار چالش برانگیز است و متخصصانی که به دنبال اثبات آینده شغلی خود هستند؛ باید مهارت های طراحی خود را در سطوح بالا و به روز مانند آشنایی با نرم افزارهای گرافیکی یا ابزار هوش مصنوعی، نگه دارند. امیدواریم با مطالعه این مقاله به شما در خصوص انتخاب رشته گرافیک و مزایا و معایب آن، اطلاعات جامعی داده باشیم.

امتیاز دهید :
ثبت نظر
کد امنیتی