امروزه ثابت شده است که یک کلاس درس تزئین شده می تواند به طور قابل توجهی یادگیری کودکان را بهبود بخشد. بسیاری از مربیان تشخیص می دهند که تزیین کلاس درس فقط یک انتخاب زیبایی شناختی نیست، بلکه یکی از عوامل اصلی در خلق فضایی مناسب و محرک برای یادگیری کودکان است. تزیینات با دقت انتخاب شده می توانند الهام بخش باشند، تعامل را تقویت کنند و به کلاس درس گرمای دلپذیری بدهند تا کودکان در آن احساس آرامش کنند و شور و شوق برای یادگیری در قلب و ذهن آنها فراگیر شود.
تزیین کلاس مهد کودک با کاغذ رنگی و مقوا
تزیین کلاس پیش دبستانی، نقشی حیاتی در رشد کودکان خردسال دارد. هنگامی که معلمان یک کلاس را تزئین می کنند، اغلب مهم است که تزئینات مناسب را بر اساس اهداف و سطح رشد واقعی کودکان انتخاب کنند تا تزیین مهد کودک هدفمند باشد.
هنگام تزیین کلاس، معلم نباید تنها مسئول چیدمان و طراحی باشد، بلکه کودکان باید سعی کنند با ایده های خلاقانه خود در تزیین کلاس مشارکت نمایند.
مربیان مهد کودک میتوانید ابزار ساخت کاردستی برای طراحی دکوراسیون مهد کودک مانند: قیچی، چسب ماتیکی، سوزن پونز، کاغذ رنگی، ماژیک نقاشی و ... را در اختیار کودکان قرار دهند تا ایده های خلاقانه خود را ساخته و برای تزیین کلاس استفاده از کاردستی کودکان استفاده شود. به طور مثال میتوانند با کمک کاغذ رنگی، مداد، چسب مایع و قیچی پروانه های رنگی درست کنند و در و دیوار کلاس را با آن تزیین نمایند و یا اینکه بادکنک های رنگارنگ را به سقف کلاس آویزان کنند.
تزیین درب ورودی مهد کودک
در بسیاری از مهد کودک ها درب کلاس را تزیین می کنند تا ورود کودکان و والدین با تاثیرات مثبت و شادی همراه باشد. اگر کلمه "خوش آمدید" روی در گذاشته شود، باعث می شود کودکان احساس کنند که کلاس به آنها تعلق دارد و به تقویت روحیه تیمی و ارتقای ارتباط و همکاری با همکلاسی ها می انجامد. گاهی اوقات برای آموزش اعداد و حروف به کودکان، میتوانید درب کلاس را با این عناصر بصری تزیین نمایید. اینکار موجب علاقه مند کردن کودکان به خواندن و نوشتن می شود و سعی میکنند به دنبال یادگیری اعداد و حروف بروند.
تزیین سقف مهد کودک
معلمان می توانند به طور منظم ایده های مختلفی را برای تزیین سقف کلاس استفاده نمایند. به عنوان مثال، در طول شب سال نو، می توان به کودکان آموزش داد که نماد آن سال را با کاغذ رنگی خلق کرده و با یک نوار باریک از سقف کلاس آویزان نمایند. کودکان از دیدن کاردستی های خود خوشحال و راضی خواهند شد و ایده های خلاقانه تری را تجربه خواهند کرد.
ابزاری مانند مداد سیاه، مداد رنگی، ماژیک نقاشی، کاغذ رنگی، قیچی، چسب و گیره کاغذ کمک بسیاری به ساخت کاردستی می کنند.
تزیین دیوار مهد کودک
وقتی صحبت از تزیین مهد کودک به میان می آید، امکانات بی پایانی وجود دارد. می توانید پوستر، نقاشی های دیواری با کمک رنگ انگشتی، گواش، ماژیک نقاشی و ... را بر روی دیوار رسم کنید.
تخیل کودکان با رشد زبان و تجربه زندگی آنها شکل می گیرد. تخیل برای کودکان خردسال مهم است و هر چه خلاق تر فکر کنند، مهارت های حل مسئله آنها بهتر است. به همین دلیل است که کلاس های مهد کودک باید با عناصر تخیلی تزئین شود و مربیان می توانند تصاویر تخیلی و ابزار کمک آموزشی را برای تحریک تخیل کودکان تهیه کنند.
هنگام انتخاب موضوع برای تزیین دیوار ، معلمان بهتر است مطالب و موضوعات تخیلی مانند "دنیای اسرارآمیز غارهای زیر آب"، "سفر به فضا"، "زیبایی قطب جنوب"، "ربات ها" و ... را انتخاب کنند.
چند ایده برای دکور و تزیین حیاط مهد کودک
یکی از بهترین راه ها برای تزئین حیاط مهد کودک اضافه کردن فرش و کف پوش به بعضی از قسمت های حیاط است. این باعث می شود حیاط جذابیت بیشتری داشته باشد و همچنین به افزایش تمرکز کودکان کمک می کند. فرش و کف پوش همچنین می تواند به کاهش میزان سر و صدا کمک کند.
میتوانید روی دیوارها، بادکنک های رنگی و یا کاردستی دانش آموزان را بچسبانید.
قسمتی از حیاط را میتوانید به زمین بازی، برای افزایش مهارت های اجتماعی کودکان اختصاص دهید.
نکات کاربردی برای دکوراسیون مهد کودک
ایمنی همیشه اولویتی است که برای طراحی دکوراسیون مهد کودک باید در نظر گرفته شود.
مواد تزئینی باید ایمن بوده و تا حد امکان از رنگ های مضر استفاده نشود، اسباببازی ها و سایر لوازم به طور مرتب تعمیر و نگهداری شود و کف با کف پوش نرم پوشانده شود.
اسباب بازی هایی که بچه ها با آن بازی می کنند باید به اندازه ای بزرگ باشند که بچه ها به اشتباه آن ها را نخورند! از این رو، اطمینان از ایمن بودن ابزار و مواد بکار رفته در دکوراسیون برای جلوگیری از صدمات ضروری است.
بهتر است در فضای مهد کودک، مکانی را برای استراحت و آرامش کودکان اختصاص دهیم. به این صورت که معلم دید کافی به این فضا داشته باشد تا تمامی کودکان را در نقطه دید داشته باشد.
کلام آخر
در خاتمه، تزیین مهد کودک و یا اتاق کودک در خانه با مشارکت خود کودک، در ایجاد حس امنیت و دلگرمی او بسیار تأثیرگذار خواهد بود. کودکان به این روش مهارت های کار گروهی را تجربه می کنند و بسیاری از مفاهیم را مانند ترکیب رنگ، شناخت اشکال و رسم آنها را فرا می گیرند.